Computercriminaliteit

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u van de Procureur des Konings een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van computercriminaliteit, internetfraude of cybercrime? Bijvoorbeeld omdat u een andere computer of een computernetwerk heeft gehackt? In al deze gevallen gaat het om een misdrijf waarbij het gebruik van een ICT-middel centraal staat. Dit wordt ook wel aangeduid als cybercrime. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer zijn goed bekend met computercriminaliteit. Deze advocaten hebben het strafrecht als voorkeurmaterie en kunnen u daarom uitstekend met raad en daad bijstaan in uw verdediging, vaak ook pro deo.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fraude

Wat is strafbaar?

Cybercrime of computercriminaliteit is een steeds vaker voorkomend misdrijf. Computercriminaliteit is een breed begrip en omvat vele misdrijven. Hierbij valt te denken aan het stelen van persoons-, bank- of andere gegevens. Ook het up- of downloaden van bepaalde zaken kan strafrechtelijk aangepakt worden.

Een advocaat staat u bij als het gaat om de volgende beschuldigingen:

 • Verspreiden van kinderporno
 • Seksueel benaderen van minderjarigen (grooming)
 • Haat zaaien en aanzetten tot terrorisme
 • Het verzenden van dreigmails
 • Internetfraude waarbij een internetgebruiker via een vervalste website of e-mail om persoonlijke gegevens wordt gevraagd (phishing)
 • Misbruik van persoonlijke gegevens (identiteitsfraude)
 • Platleggen van computernetwerken.
 • Wanneer iemand zonder toestemming gegevens van een computer overneemt, is hij strafbaar. Ook diegene die de gegevens verkoopt, maakt zich schuldig aan heling.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten