Euthanasie door onbevoegde

Wordt u, als hiervoor onbevoegde persoon, verdacht van het plegen van euthanasie? Of u nu schuldig bent of niet, wij staan u met raad en daad bij. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijke fase contact op te nemen met Strafrechtadvocatenwijzer.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict-1

Euthanasie�en straffen

Het bieden van hulp bij zelfdoding en het uitvoeren van euthanasie is strafbaar, tenzij de betrokken arts een beroep kan doen op bijzondere strafuitsluitingsgronden. Een arts kan worden vervolgd door de procureur des Konings, indien ontdekt wordt dat de arts op verzoek op een levensbeëindigende manier heeft gehandeld zonder hiervan melding te maken. Of als de arts niet zorgvuldig heeft gehandeld. Het vermoeden bestaat dan dat de arts schuld heeft aan een misdrijf. Een gevangenisstraf en een boete kan het gevolg zijn. Vrijspraak is mogelijk als het ten laste gelegde niet bewezen kan worden verklaard.
U loopt dus het risico op een serieuze confrontatie met justitie. Strafrechtadvocatenwijzer zorgt voor de juiste verdediging, goede begeleiding bij het proces en het maximaal haalbare resultaat.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten