Uitlevering – overlevering

Bent u aangehouden door de politie in het buitenland en wilt u uw straf uitzitten in België? Zoekt u voor een familielid een goede uitleveringsadvocaat? Of wordt u uitgeleverd aan een ander land teneinde berecht te worden? Het internationaal strafrecht is dan van toepassing. Onze advocaten beschikken over uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van het internationaal strafrecht, zoals uitlevering en overlevering door en aan andere landen, zowel binnen als buiten de EU. De advocaten kunnen u bijstaan bij deze vaak lastige kwesties door middel van een deskundig verweer , ook op basis van pro deo.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-uitlevering

Uitlevering

Van uitlevering is sprake wanneer een ander land België vraagt een voortvluchtige delinquent naar het betreffende land te sturen. Een dergelijk verzoek houdt meestal in dat deze persoon berecht zal worden vanwege vermeende misdrijven in dat land. Ook kan het zijn dat deze persoon al berecht is, maar er nog een straf open staat. Als algemene regel geldt dat België zijn nationale onderdanen niet uitlevert. Belgen die verdacht worden van het plegen van bepaalde misdrijven in het buitenland (niet EU) worden in Belgie berecht.

Overlevering

Overlevering is feitelijk hetzelfde als een uitlevering. Bij een overlevering gaat het echter altijd om een land binnen de Europese Unie (EU). Ook de procedure is verloopt anders. Ze is veel soepeler en sneller. De communicatie tussen de 2 landen verloopt immers rechtstreeks via de rechtelijke autoriteiten en niet langer meer langs diplomatieke kanalen.  Een overlevering kunt u aanvechten bij de rechter. Het is verstandig hierbij een advocaat in te schakelen.

Altijd een strafrechtadvocaat in de buurt

Onze kantoren vindt u door heel Vlaanderen en zo zit de juiste advocaat met strafrecht als voorkeurmaterie altijd bij u in de buurt. De advocaten behandelen alle soorten strafzaken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten