Verkrachting en aanranding

Moet u voor de rechter komen, omdat u verdacht wordt van verkrachting? Bent u aangehouden vanwege aanranding? Strafrechtadvocatenwijzer hebben het strafrecht als voorkeurmaterie en zijn professionals op het gebied van zedenmisdrijven. Zij kunnen u daarom voorzien van de beste verdediging, ook pro deo.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-zeden

Verkrachting

Verkrachting houdt in dat er sprake is van een ongewild seksueel contact. Dat seksuele contact moet bestaan uit het binnentreden van iemands lichaam. Daarnaast moet het ongewild zijn. Dit moet blijken uit enige wijze van afdreiging. De wet verstaat onder afdreiging onder meer: door middel van geweld, dwang of list of mogelijk is gemaakt door een onvolwaardigheid of een lichamelijk of een geestelijk gebrek van het slachtoffer.

Wanneer u veroordeeld wordt vanwege verkrachting staat u een zware straf te wachten. De maximale straf is een gevangenisstraf van vijf tot tien jaar. Wanneer het slachtoffer minderjarig is kan de maximale straf zelfs oplopen tot 30 jaar.

Aanranding

Anders dan verkrachting is aanranding een seksueel misdrijf waarbij er geen penetratie plaatsvindt. Het strafwetboek zegt hierover: De aanranding van de eerbaarheid, met geweld of bedreiging gepleegd op personen van het mannelijke of vrouwelijke geslacht, wordt gestraft met gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar. Wordt de aanranding gepleegd op de persoon van een minderjarige boven de volle leeftijd van zestien jaar, dan wordt de schuldige gestraft met opsluiting (van vijf jaar tot tien jaar).

Op aanranding staan, net zoals op verkrachting, zware straffen. Indien u verdacht wordt van het plegen van een van deze misdaden, dan moet u zo snel mogelijk een advocaat inschakelen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten