Jeugdparket

Het jeugdparket wordt via een proces-verbaal van de politie op de hoogte gebracht van het feit dat uw kind een als misdrijf omschreven strafbaar feit heeft gepleegd. Het jeugdparket moet de feiten kwalificeren en bepalen wat verder met het strafdossier gebeurt. Indien het jeugdparket oordeelt dat de feiten niet ernstig genoeg zijn om uw kind voor de jeugdrechter te brengen en het toch een duidelijk signaal wil geven, kan het de minderjarige en zijn ouders oproepen. Het jeugdparket kan ook bemiddeling voorstellen aan uw kind, of hem of haar een waarschuwingsbrief toesturen.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

wetsschalen_ls-advocaten

Wanneer het jeugdparket oordeelt dat de gepleegde feiten ernstig zijn en dat een bemiddeling niet haalbaar is of niet volstaat, wordt de jeugdrechter gevorderd. Vanaf dat ogenblik staat de jongere onder toezicht van de jeugdrechtbank en heeft hij recht op bijstand van een advocaat. Heeft hij zelf geen advocaat, dan wordt hem een advocaat toegewezen.

Vrije keuze advocaat strafrecht

Uw kind kan gebruik maken van de hem toegewezen advocaat. Uw kind heeft echter altijd het recht om zelf de jeugdrecht advocaat te kiezen van zijn of haar voorkeur. Neem daarvoor contact met ons op. Onze kantoren vindt u door heel Vlaanderen en zo zit de juiste advocaat met strafrecht als voorkeurmaterie altijd bij u in de buurt. De advocaten behandelen alle soorten strafzaken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten