Geweldsmisdrijven

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht geweld te hebben gebruikt? Ook mishandeling en dreigen met geweld vallen in de categorie geweldsmisdrijven. Bent u slachtoffer geworden van mishandeling? Onze advocaten hebben veel ervaring in het verlenen van bijstand aan zowel verdachten als aan slachtoffers van geweldsdelicten. De advocaten kunnen u daarom uitstekend bijstaan bij uw verdediging of bij het verkrijgen van een schadevergoeding als slachtoffer. De advocaten werken ook pro deo.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict-1

Soorten geweldsmisdrijven

De meest voorkomende vormen van geweldsmisdrijven zijn de volgende:

Straffen geweld

Een geweldsdelict houdt in dat er een vorm van geweld gebruikt wordt, of dat er gedreigd wordt met geweld. Het kan zijn dat u voor deze feiten voor de rechter moet verschijnen. Het parket kan de zaak seponeren wanneer er niet genoeg bewijs voorhanden is, of geen prioriteit wordt gegeven aan de zaak. U wordt dan niet vervolgd. Het is ook mogelijk dat u een minnelijke schikking (geldboete) aangeboden krijgt en niet voor de rechter hoeft te komen. Tot slot kan de Procureur des Konings ook een bemiddeling voorstellen. De bemiddeling kan bestaan in bvb het uitvoeren van een werkstraf of het volgen van een behandeling of therapie.

Als u voor de rechter verschijnt, bepaalt de rechter of u straf krijgt en welke straf. De straf kan een geldboete, gevangenisstraf of werkstraf zijn. Het kan ook zijn dat u wordt vrijgesproken of dat u geen straf krijgt omdat het delict niet kan worden bewezen, of omdat u er niets aan kon doen. In alle gevallen kan een met geweldsmisdrijven ervaren advocaat uw verdediging bij justitie zo spoedig mogelijk organiseren.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten