Overtreding rust- en rijtijdenwet

Heeft u de rust- en rijtijdenwet overtreden? Heeft u te maken gekregen met justitie? Bent u zelf chauffeur of ondernemer? Bent u verhoord of aangehouden door de politie of heeft u inmiddels een dagvaarding of gerechtsbrief ontvangen? Wat uw situatie ook is; Strafrechtadvocatenwijzer heeft het strafrecht als voorkeurmaterie en beschikt over uitgebreide ervaring met verkeerswetgeving en verkeersmisdrijven. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer kunnen uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren, ook pro deo. Neem contact op.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

verkeersdelict-600x400-1

Rij- en rusttijden

Chauffeurs die vervoer over de weg verrichten, zijn gebonden aan regels voor rij- en rusttijden. De inspectie controleert de rij- en rusttijden op de volgende manieren:
 • Langs de kant van de weg (tachograaf)
 • Bij een bedrijfscontrole
 • Via de scanner waarbij bedrijven a-selectief gegevens over een bepaalde periode moeten opsturen.
Daarnaast zijn er voor ondernemers en beroepschauffeurs in het wegvervoer nog een groot aantal wetten en regelingen. Overtreding hiervan kan een economisch misdrijf opleveren. Gezien de complexiteit van de vele regelgevingen raden wij u aan direct de vakkundige expertise in te roepen van de advocaten aangresloten bij Strafrechtadvocatenwijzer. 

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten