Inbraak

Heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen omdat u verdacht wordt van inbraak? Heeft u goederen of geld uit een woning weggenomen? Of heeft u getracht een woning te betreden teneinde iets te stelen? De bij Strafrechtadvocatenwijzer aangesloten advocaten hebben het strafrecht als voorkeurmaterie en hebben uitgebreide ervaring met vermogensmisdrijven zoals diefstal en inbraak. Daarom kunnen de advocaten u uitstekend bijstaan in uw verdediging, ook pro deo.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fraude

Inbraak

In België behoort inbraak tot de vijf belangrijkste criminaliteitsvormen. Inbraak is een vorm van diefstal. Onderscheidend aspect is dat het gaat om het betreden van een woning of bedrijfspand teneinde daar wat weg te nemen dat niet aan diegene die het wegneemt toebehoort. Inbraak vereist dus altijd een (poging tot) diefstal en het betreden zonder toestemming van een gebouw.

Straffen inbraak

Art. 467. Diefstal wordt gestraft met opsluiting:

 • Indien de diefstal gepleegd wordt door middel van braak, inklimming of valse sleutels.
 • Indien de diefstal gepleegd wordt door een openbaar ambtenaar door middel van zijn ambtsbediening.
 • Indien de schuldigen of een van hen de titel of de kentekens van een openbaar ambtenaar aannemen of een vals bevel van het openbaar gezag inroepen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten