Onopzettelijke doodslag

Wordt u verdacht van onopzettelijke doodslag en heeft u een dagvaarding ontvangen? Of u nu schuldig bent of niet, Strafrechtadvocatenwijzer zal u begeleiden in uw verdediging voor justitie. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijke fase contact op te nemen met Strafrechtadvocatenwijzer.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict-1

Onopzettelijke doodslag – advocaat

Onopzettelijke doodslag is een wanbedrijf. Het strafwetboek bepaalt dat hij die iemand doodt door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg, maar zonder het oogmerk om de persoon van een ander aan te randen, schuldig is aan onopzettelijk doden of aan onopzettelijk toebrengen van letsel.
Het verwijtbare gedrag kan zich op meerdere wijzen voordoen. Iemand kan het risico dat een ander zijn leven zou verliezen wel hebben gezien, maar verkeerd hebben ingeschat. Iemand kan echter ook het risico volledig over het hoofd hebben gezien, terwijl hij het wel had moeten weten.
Levensdelicten zijn ingrijpende misdrijven. De straffen die u opgelegd kunnen worden, zijn hoog. Mogelijke straffen zijn: gevangenisstraf, werkstraf en geldboete. Ook internering kan u worden opgelegd. U loopt dus het risico op een serieuze confrontatie met justitie. Strafrechtadvocatenwijzer kan uw verdediging zo spoedig mogelijk organiseren. Uiteraard is ook vrijspraak mogelijk indien u het risico niet kende, niet hoefde te kennen of wanneer u zich wel voldoende heeft ingespannen. 

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten