Uitnodiging politie

De politie heeft u uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Bij zo’n uitnodiging is het soms niet duidelijk of de politie u ziet als verdachte of als getuige. Wanneer u hieraan twijfelt, kunt u dat best direct aan het begin van het verhoor vragen. Het komt voor dat iemand eerst als getuige wordt verhoord en in de loop van het verhoor – als er bij de politie verdenking ontstaat – als verdachte. Tijdens het verhoor kunt u ook worden aangehouden.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

wetsschalen_ls-advocaten

Hoe dan ook, het is van groot belang dat u zich vooraf verdiept in de vraag waarover u verhoord gaat worden en dat u alles goed op een rijtje zet. U mag tijdens het verhoor gebruik maken van documenten die u in uw bezit hebt. Tijdens of zelfs na het verhoor mag u deze documenten bij het PV van uw verhoor laten toevoegen of later neerleggen op de griffie van het parket. Nog belangrijker is dat u vooraf direct contact opneemt met de intakebalie van Strafrechtadvocatenwijzer om u te laten voorlichten. Er is immers een verschil tussen de rechten van een verdachte en die van een getuige. Ook bestaan er in België verschillende wettelijke bepalingen over het anoniem getuigen en over de beschermingsmaatregelen die t.a.v. bedreigde getuigen worden genomen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten