Hoger beroep

De rechter heeft zich over uw zaak uitgesproken en heeft u veroordeeld. Wat kunt u doen?

Als u het niet eens bent met een uitspraak van de rechter, kunt u hoger beroep instellen. U of uw advocaat moet dit beroep aantekenen binnen 30 dagen na de uitspraak van het vonnis bij de griffier van de rechtbank die het vonnis uitgesproken heeft. Als u zich in de gevangenis bevindt, kunt u of uw advocaat beroep aantekenen bij de griffie van de gevangenis.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

wetsschalen_ls-advocaten

Hoger beroep heeft tot gevolg dat de zaak door een hogere rechter wordt onderzocht en behandeld. De procedure loopt gelijk met de procedure in eerste aanleg. De zittingsplaats en zittingsdatum worden u meegedeeld meestal in een dagvaarding.

U kunt hoger beroep instellen tegen:

 • Een vonnis van de politierechter. De zaak wordt voor de correctionele rechtbank gebracht
 • Een vonnis van de correctionele rechtbank. De zaak wordt voor het hof van beroep gebracht

Nieuwe advocaat strafrecht

Wanneer u een teleurstellend vonnis heeft ontvangen van de politierechter of van de correctionele rechtbank dan kiezen veroordeelden er vaak voor om in hoger beroep te gaan met een nieuwe advocaat. U heeft altijd het recht om te wisselen van advocaat en zelf de advocaat te kiezen waarin u vertrouwen heeft. Neem daarvoor contact met ons op. Onze kantoren vindt u door heel Vlaanderen en zo zit de juiste advocaat met strafrecht als voorkeurmaterie altijd bij u in de buurt. De advocaten behandelen alle soorten strafzaken.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten