Verboden drugsbezit meerderjarige

U bent strafbaar als meerderjarige als u cannabis bezit, verkoopt of gratis uitdeelt. Voor cannabis voor persoonlijk gebruik geldt een uitzondering, u krijgt dan alleen een vereenvoudigd proces-verbaal. U wordt er wel aan herinnerd dat cannabis verboden is. Bent u verhoord of opgepakt voor verboden drugsbezit of heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen? De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer hebben ruime ervaring met drugsmisdrijven en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verdediging, ook pro deo.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-drugs

Cannabis – persoonlijk gebruik

U krijgt een vereenvoudigd proces-verbaal als de cannabis voor persoonlijk gebruik is. De politie gaat hiervan uit als u één geteelde plant heeft en een maximum hoeveelheid van drie gram bezit. Als meerderjarige krijgt u een proces-verbaal als de politie van mening is dat er verzwarende omstandigheden zijn ten aanzien van het persoonlijk gebruik. Een voorbeeld daarvan is als u cannabis gebruikte in aanwezigheid van een minderjarige.

Cannabis – verkopen – dealen

De wet op de verdovende middelen bepaalt dat het verkopen, productie, kopen voor niet persoonlijk verbruik, dealen en rijden onder invloed van cannabis verboden is. Wordt u gepakt, dan krijgt u altijd een proces-verbaal. Het parket heeft verschillende mogelijkheden om u te straffen. De correctionele rechtbank kan u een geldboete en/of een gevangenisstraf opleggen. Schakel bij een dagvaarding direct de hulp in van een advocaat via Strafrechtadvocatenwijzer.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten