Schuld aan ongeval

Heeft te maken gehad met een (zwaar) verkeersongeval? Heeft u uw rijbewijs moeten inleveren? Bent u al in het bezit van een dagvaarding of een gerechtsbrief? Ongeacht uw situatie kunnen de advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer u altijd ondersteunen bij uw verdediging voor justitie, ook pro deo. De advocaten hebben het verkeersrecht en strafrecht als voorkeurmaterie en ruime ervaring met verkeerswetgeving.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

verkeersdelict-600x400-1

Verkeersongeluk en verkeerswetgeving

Bij een ernstig verkeersongeval stelt de politie meestal een strafrechtelijk onderzoek in om te onderzoeken of u (mede) schuldig bent aan het ongeval. Ook kan de politie in sommige gevallen overgaan tot intrekking van het rijbewijs, bijvoorbeeld wanneer sprake is van rijden onder invloed of overtreding van de rij- en rusttijdenwet door een beroepschauffeur.

Rechtvaardigingsgronden

Strafrechtadvocaten-Wijzer staat u bij om rechtvaardigingsgronden voor te dragen die wellicht uw straf verminderen of u vrijspreken van strafrechtelijke vervolging. De procureur des Konings kan ook besluiten tot verdere strafrechtelijke vervolging indien er sprake is van schuld aan de aanrijding volgens de wegcode. Gezien de complexiteit van uw verweer, de ernst van de beschuldiging en hoogte van de straffen die de procureur des Konings kan opleggen, raden wij u aan direct de vakkundige expertise in te roepen van een ervaren strafrechtadvocaat aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten