Onderzoek strafbare feiten door politie

Op aangifte van een slachtoffer of getuige kan de politie besluiten een onderzoek naar strafbare feiten in te stellen. Dit kan ook ambtshalve gebeuren als de politie vermoedens heeft dat een strafbaar feit is gepleegd.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

wetsschalen_ls-advocaten

Als verdachte kunt u door de politie worden uitgenodigd voor verhoor. Dit betekent dat u vragen gesteld zullen worden aangaande u en uw betrokkenheid bij het feit. Onder leiding en gezag van de procureur des Konings zal een opsporingsonderzoek worden opgestart. Een verdachte kan bovendien aangehouden worden gedurende het onderzoek.

Meer informatie over:

Het belang van een strafrechtadvocaat

Het is van belang dat u zo snel mogelijk een advocaat inschakelt wanneer de politie u verdenkt van het plegen van een strafbaar feit. Er zal namelijk een onderzoek tegen u gestart worden. Zo voorkomt u dat u verklaringen aflegt die uw verdediging kunnen schaden.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten