Uitkeringsfraude – sociaal strafrecht

Heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen omdat u verdacht wordt van fraude? Heeft u gefraudeerd bij uitkeringsinstanties? Ontvangt u ten onrechte of een te hoge uitkering, terwijl u weet dat u daar geen recht op heeft? De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer kunnen u uitstekend bijstaan in uw verdediging, ook pro deo.

Gratis intakegesprek
Weten wat u kan verwachten en wie u het beste kan helpen? Bel 03 808 3719 voor een gratis intakegesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fraude

Uitkeringsfraude

Het plegen van uitkeringsfraude is een misdrijf. Wanneer u ten onrechte een uitkering ontvangt en dit nalaat te melden aan de betreffende uitkeringsinstantie, dan bent u strafbaar. Ook wanneer u een uitkering aanvraagt en incorrecte gegevens overlegt, valt er u het een en ander strafrechtelijk te verwijten. Of wanneer u naast de uitkering inkomen ontvangt maar verzuimt dit op te geven.

traffen uitkeringsfraude

Wanneer fraude met de uitkering wordt bewezen dan dient het ten onrechte ontvangen bedrag te worden terugbetaald. Tevens kan de uitkering tijdelijk of definitief worden gestopt. Ook kan een boete of gevangenisstraf worden opgelegd. De zwaarte van de straf is afhankelijk van de omvang van de fraude en ook of het de eerste keer is dat de fraude is gepleegd.

In alle gevallen kan een strafrechtadvocaat van Strafrechtadvocatenwijzer uw verdediging zo spoedig mogelijk organiseren.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 03 808 3719 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafrecht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrechtadvocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in heel België.

  België-goot-dik

  Pro deo-advocaat

  Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Strafbare feiten